Inceputurile Trooper

În 1995, în octombrie, Iron Maiden au venit în România. Nu puteam să lipsesc. Nici eu, nici Balaurul. Acea zi de 16.10.1995 mi-a schimbat viața. A fost primul moment de conștientizare a ceea ce însemna cu adevărat o trupă.
Al doilea moment de schimbare majoră a fost 17.10.1995, când am aflat că Adi Popa a murit într-un acident. El fusese omul care l-a direcționat pe Balaur să cânte la ghitară, era legătura noastră cu ceea ce însemna rock, dar în primul rând era unchiul nostru. Ani de zile am refuzat să accept faptul că nu mai este. Modelul muzical pe care-l aveam dispăruse. Stăteam împreună cu Ionuț "Oscar" și cu fratele meu discutând diverse lucruri, aducându-ne aminte cât de bucuroși eram să-i cărăm ghitara sau procesorul de la sala de repetiție acasă, sau invers, momente când ne arăta piese noi sau urmăream casete video. Cu rock, bineînțeles.
Stiam că trebuia dus mai departe ceea ce începuse Adi și acum eram mai hotărât ca niciodată să nu mă mai gândesc la abandon. Aveam o misiune.
Printr-o altă cunoștință a lui Balaur am aflat că în blocul de peste drum de al meu locuiește un tip care este interesat de percuție (Ionuț Fleancu). Am mers la el și l-am găsit în garaj, reparând o bicicletă. L-am ntrebat dacă ar fi interesat să ni se alăture în încercarea de a forma un grup, iar răspunsul lui a fost unul pozitiv. De atunci a început totul.
În formula completă de patru am ajuns la concluzia că numele care ne va purta noroc este Trooper!! Prin urmare, în data de 25.10.1995 a luat ființă grupul TROOPER, în componența: Alin - v, Aurelian - gh, Oscar - b, Ionuț - d.
Noul venit avea o voce foarte groasă și într-un moment de ... bucurie l-am numit Negative. Dupa celebra trupă Type O Negative.