Sfarsitul primei etape

Oscar și Negative au hotărât că pentru un ban în plus să dea lecții de bass, respectiv tobe, unor pocăiți penticostali.
Relația dintre Negative și pocăiți se dezvolta foarte repede, dar eu am avut o încredere oarbă în el și l-am lăsat să facă ce vroia. În seara de Paști, după ce am ciocnit un pahar, el a plecat să stea puțin și cu noii lui prieteni. Apoi nu a mai apărut timp de o săptămnă. Pentru prima oară nu apărea și nu dădea nici un telefon. Nu se întâmplase niciodată în trei ani! Ne-am întâlnit într-o seară în oraș. Eram cu Balaurul și cu Andrei, solistul grupului Anguish. Negative m-a chemat de-o parte și m-a anunțat că ar vrea să cânte cu pocăiții. I-am spus că dacă nu afectează trupa este OK. Timid, mi-a răspuns că o să afecteze. În acel moment am început să realizez ce se întâmplă și simțeam cum se rupe ceva în mine. Stiam că pleacă și nu înțelegeam cum, acum, după trei ani de prietenie reală, el nu avea curajul să mi-o spună în față. Stătea cu fața în pământ și repeta: "hai că înțelegi tu...". Îmi venea să plâng. Nu știam după cine. După prieten, după toboșar, nici acum nu știu sigur. I-am spus că am să-l înlocuiesc repede și am respins violent orice explicație din partea lui. I-am întors spatele și am plecat. Am mers la Balaur și i-am zis: "Negative nu mai cântă cu noi". Tin minte reacția lui și a lui Andrei. Credeau că glumesc. Când le-am spus și motivul, au amuțit. Am hotărât pe loc ce trebuie făcut. Trooper merge mai departe. Balaurul l-a sunat pe Oscar și l-a întrebat dacă vrea să mai continue în condițiile în care Negative nu mai este. Răspunsul a venit promt: "Da". În Trooper nu există oameni nehotărâți.
Am luat o casetă cu Trooper și i-am dus-o lui Ionuț "John" Covalciuc. Era într-un bar. L-am scos afară și i-am spus: "Învaț-o repede, de azi ești membru Trooper". Nu-i venea să creadă. Era bucuros și asta ne-a bucurat și pe noi. Simțeam că schimbarea toboșarului ne-a dat 2 ani în spate. Nu puteam să mă gândesc la altceva. Mi-aduceam aminte atâtea lucruri frumoase: repetiții, petreceri, timpul extraordinar petrecut împreună... totul fusese extraordinar.
Treceam printr-o perioadă foarte grea iar cei care m-au ajutat atunci să trec peste au fost Laurențiu Popa, Marius Bengea și Alexandru "Gaboru " Nicoloiu.
Popa tocmai îl dăduse afară pe toboșarul lui și vroia să cânte tot cu Negative. Prin urmare, eram două trupe fără tobar. John preluase ambele posturi. Eram mulțumiți de evoluția lui. Anul 99 l-am "pierdut" cu repetiții.
Sala de repetiții ne-a fost luată și acum eram obligați să repetăm în camera mea de acasă.
John venea dimineața și bătea câteva ore zilnic. Când cântam toți, era saună. In 2000 au început concertele în noua formulă. Aveam un repertoriu foarte puternic. În februarie 2000 am organizat concertul de retragere al celor de la Anguish. Deci Balaurul mai cânta doar în două trupe. Seria de concerte organizate de Trooper și Cerulean Gates a durat cam doi ani.
Chiar la ultima tentativă de festival am hotărât să invităm pe cineva din mass-media bucureșteană. L-am invitat pe Lenți Chiriac, la acea vreme realizator de emisiuni tv pe MCM, prezentator la Radio 3 și proprietar al singurei reviste de metal Heavy Metal Magazine. Prin el am obținut o legătură care ne-a facilitat niște prime cântări în București. Dădeam concerte de două ore, două ore jumătate, foarte epuizante.
În aceeași perioadă am format un proiect în care cântam toți membrii Trooper plus Popa. Nu a durat mult.
Lucrurile mergeau bine, dar, la un moment dat, Radu a început să lipsească nemotivat de la repetiții, nu știa piesele noi, nu punea suflet.
Cu mare greutate am obținut de la mama niște bani pentru a înregistra un demo în condiții decente. Radu nu putea fi folosit. I-am propus să ia o pauză să-și rezolve problemele și l-am nlocuit cu Popa. I-am explicat că nu aveam timp și mai ales bani de pierdut și în această perioadă el poate să-și rezolve problemele, majoritatea de factură sentimentală. Popa știa piesele și astfel...