Trooper I

În data de 17.10.2002 am lansat primul album: Trooper I. Lansarea a avut loc în București. Întâmplarea a făcut ca, în modul cel mai fericit, lansarea să aiba loc la exact șapte ani de când mentorul nostru muzical murise. Discul l-am simțit ca pe un tribut adus lui. În 15 ani cu Chrom Dioxid, Adi Popa nu a avut șansa de a lansa un disc. L-am scos noi pentru el.
Lansarea a fost extraordinară și am decis să mai facem o lansare în Târgoviște și una în Sibiu. Concertul din Sibiu a fost "sold out" cu ceva zile înainte.
Intram în anul 2003 escaladând cam toate topurile de gen. Balaurul era nr. 1 în trei topuri, discul era de asemenea numărul 1, cea mai bună trupă tânără, cel mai bun solist vocal dupa Cristi Minculescu, cel mai bun basist... pentru noi nu se putea bucurie mai mare decât asta. 2003 a fost un an în care am cântat mult... și bine, reușind să ne impunem și mai mult. Totuși, lucrurile mergeau prea bine ca să nu urmeze și ceva probleme. Am pregătit la Costinești un super concert, cu efecte pirotehnice, lumini, recital de o oră jumătate, banner imens cu Trooper, totul gândit în amănunt. Au existat probleme la curent și din când în când sistemul cădea sub volum iar monitoarele nu se mai auzeau de loc. Show-ul nostru a fost compromis. A fost un eșec personal, chiar dacă publicul a fost (ca de fiecare dată) alături de noi. Aflaserăm în aceeași zi că există șanse foarte mari să cântăm cu Blind Guardian în Rusia. Faptul că și acest concert s-a dizolvat ne-a demoralizat de tot.
Mi-a luat ceva timp să-mi revin. A fost o perioadă foarte grea. Salvarea s-a numit Studio Rock Open Air, un concert foarte mare, organizat de Adi Ilie și Lenți Chiriac la Arenele Romane din București. Concert incredibil. Totul a fost bine. Am făcut un cover după o trupă iugoslavă, Bijelo Dugme, piesa Jugoslavia, unde l-am avut invitat pe Leo Iorga. A fost un moment cu o încărcătură emoțională mare pentru mine. Împărțeam scena cu Leo, om pe care-l admiram încă din perioada când activa la Compact. Eu aveam pe atunci 12-13 ani.
Au urmat alte spectacole, emisiuni radio, tv, apariții în reviste etc.
În iunie am cântat în deschiderea grupului Sepultura. Înca un vis devenit realitate. Am aflat despre această cântare cu o săptămână înainte.
În iulie, la un alt concert tot la Arene, și-a făcut apariția Mihai Godoroja, cunoscut personaj în lumea muzicală, producător al grupului Iris. Mi-a spus că ar fi interesat de o colaborare Iris-Trooper. A rămas că mai vorbim. Propunerea s-a materializat în octombrie, când eu cu Balaurul am înregistrat trei piese pe discul Iris4Motion și am plecat într-un turneu național împreună cu aceștia. Când ne-am întors am început din nou lucrul pentru noi piese. 2004 a fost indiscutabil anul cu cele mai multe concerte. În ianuarie am intrat în studio și am înregistrat două piese Un Singur Drum și Amintiri plus alte 20 de piese în variantă live. Nu au existat niște puncte culminante în acest an, dar cu siguranță trupa a făcut pași siguri pe teritoriul muzicii.
În martie 2005 a fost lansat cel de-al doilea disc Trooper: Desant.
Pentru acest disc am înregistrat vreo 30 de piese, care, din motive tehnice, s-au pierdut de pe hardul studioului în care am tras. Promisiunea noastră către fani era aceea de a lansa discul în martie. Trebuia să ne ținem de cuvânt, așa că am reînregistrat discul în ministudioul propriu și în martie l-am lansat pe Internet.